

Šironų šeimos ūkyje kanapių sėklų aliejus spaudžiamas šaltuoju būdu ir nerafinuojamas, kad išliktų visos naudingosios medžiagos. Kanapių aliejui spausti pasirenkamos tik atsakingai augintos ir laiku išdžiovintos kanapių sėklos, o aliejus spaudžiamas atsižvelgiant į kokybės standartus, todėl jis turi švelnų sėklų ir riešutų aromatą bei skonį ir yra praturtintas įvairiomis naudingomis medžiagomis.
Apie kanapių aliejų:
Kaip vartoti kanapių aliejų? Kanapių aliejų geriausia vartoti šviežią, netinka kaitinti aukštesnėje nei 165 °C temperatūroje, nes suyra aliejuje esančios omega riebalų rūgštys ir aliejus netenka naudingų savybių.
Žalios spalvos kanapių sėklų aliejus turi švelnų, malonų riešutų skonį ir aromatą ir puikiai tinka salotoms, makaronams, daržovėms, kokteiliams gardinti, košėms, sriuboms apšlakstyti, gvakamolei, humusui, pesto, įvairiems padažams ir užtepėlėms ruošti. Kanapių aliejų galima vartoti kaip žuvų taukus po 1 valgomasis šaukštas aliejaus – 14 g. Rekomenduojama norma 28 g. per dieną (jei nevartojama kitų aliejų).
Kaip saugoti kanapių aliejų? Svarbu saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių ir atidarius patariame laikyti šaldytuve. Galioja 6 mėnesius nuo pagaminimo datos, tikslus galiojimo laikas nurodytas ant pakuotės, atidarius rekomenduojame suvartoti per 2 mėnesius.