Valgomosios rietmenės kruopos 500 g

Rietmenės kruopos (japoninės soros) yra mažesnės ir skanesnės už soras, turinčios daug geležies, cinko, vario ir pantoteno rūgšties. Tinka veganiškai ir žaliavalgių mitybai, be GMO, nepridėjus cukraus ar druskos. Gali būti naudojamos kaip košė ar garnyras, vertingos sveikatai.

 

Kodėl verta rinktis valgomosios rietmenės kruopas?

  • Daug baltymų ir aminorūgščių – svarbios organizmo ląstelių regeneracijai ir raumenų stiprinimui.
  • Skaidulų šaltinis – palaiko sveiką virškinimo sistemą ir ilgam suteikia sotumo jausmą.
  • Natūralus energijos šaltinis – angliavandeniai padeda išlaikyti pastovų cukraus lygį kraujyje ir suteikia ilgalaikės energijos.
  • Turtingos mineralais ir vitaminais – rietmenės kruopose gausu magnio, geležies, kalcio, fosforo ir B grupės vitaminų.
  • Gausu antioksidantų – padeda kovoti su laisvaisiais radikalais ir palaikyti organizmo atsparumą.
  • Lengvai paruošiamos – galima virti, troškinti, naudoti kepiniuose ar kaip garnyrą.

 

Produkto vertė:

Turi Rakto skylutės ženklą - Veganiškas - Tinka žaliavalgiams (RAW) - Nepridėta druskos - Nepridėta cukraus - Be GMO

 

Maistingumo deklaracija:  

100 g produkto energetinė vertė:

1537kJ/367 kcal
Baltymai 9,7 g
Angliavandeniai 72,4 g

iš kurių cukrų

0,13 g
skaidulinės medžiagos 4,3 g
Riebalai 3,9 g
sočiųjų riebalų rūgščių 0,6 g
Druska 0 g
Vitamino B7 3,6 mg (24%*)
Pantoteno rūgštis 1,5 mg (25%*)
Kalcis 170 mg (21,2%*)
Kalis (K) 240 mg (12%*)
Fosforas 95 mg (12%*)
Cinkas (Zn) 2,7 mg (18%*)
Geležis (Fe) 1,6 mg (11%*)
Varis 0,3 mg (30%*)
Manganas 1,4 mg (69%*)
Molibdenas 10 µg (20%*)

*Procentais nuo bendro riebalų rūgščių kiekio. Referencinis vidutinio suaugusio asmens paros vartojimo kiekis (8400 kJ/ 2000 kcal).

 

Sudedamosios dalys: 100% valgomosios rietmenės kruopos.

Kilmės vieta: Lietuvos ūkis.

Laikymo sąlygos: tamsioje vėsioje vietoje. Pakuotę visada laikyti uždarą, kad būtų išvengta užterštumo.

 

NAUDOJIMAS: prieš gaminant kruopas 2-3 kartus nuplauti verdančiu vandeniu.

Dėl savo universalumo šios kruopos gali būti naudojamos įvairiems patiekalams:

  • Pusryčių košė – virkite su augaliniu pienu ar vandeniu, pagardinkite vaisiais, riešutais ar medumi. Virti košę apie 5 min., santykiu 1:5 (1 stiklinė kruopų ir 5 stiklinės vandens)
  • Salotos – išvirtas kruopas sumaišykite su šviežiomis daržovėmis, avokadu, alyvuogių aliejumi ar citrinų užpilu.
  • Sriubos ir troškiniai – suteikia kremišką tekstūrą ir papildomą maistinę vertę.
  • Garnyras prie mėsos ar žuvies – puikiai dera su keptomis ar troškintomis daržovėmis, mėsa, žuvimi.
  • Kepiniai – galima naudoti apkepų, blynelių ar kitų kepinių gamyboje.

 


Apie valgomąją rietmenę: valgomosios rietmenės (kitaip japoninės soros) sėklos panašios į sorą, tik šiek tiek mažesnės, vertingesnės ir skanesnės. Valgomoji rietmenė turi didelę maistinę vertę, geležies, cinko, vario ir pantoteno rūgšties. Valgomojoje rietmenėje yra vitaminų ir mineralų, kurie padeda palaikyti normalią būklę: pažinimo funkcijos, DNR sintezės, vaisingumo ir reprodukcijos, baltymų sintezės, kaulų, plaukų, nagų, odos, regėjimo, imuninės sistemos. Palaiko normalų testosterono lygį kraujyje.

Valgomoji rietmenė – tai unikali grūdinė kultūra, kuri buvo vartojama jau senovėje dėl savo ypatingų maistinių savybių. Tai natūralus, lengvai virškinamas ir maistingas produktas, kuris puikiai tinka įvairiai subalansuotai mitybai. Rietmenės kruopos pasižymi subtiliu riešutiniu skoniu, todėl lengvai pritaikomos tiek tradiciniuose, tiek moderniuose receptuose.


 

Spalva ir skonis gali skirtis, nes tai yra produktas, kuris priklauso nuo sezoninių svyravimų.

! Svarbu subalansuota ir įvairi mityba bei sveikas gyvenimo būdas.


Sertifikatai:
Rakto skylutė: 4 (UAB Kvalitetas)
3,99 € /vnt
Tilto gatvė 25, 58373
LT349922314
Gintarė Laucė
+37062855983
Pristatymo informacija
Pristatymo būdai:
  • Omniva paštomatai - 2.69 €.
  • LP Express paštomatai - 2.99 €.
  • Courier - 4.99 €.

Kiti produktai iš

Loading...