Bičių duona

Bičių duona – tai bičių suneštos augalų žiedadulkės, kurias sutrupintas bitės sudeda į korio akutes ir jas gerai suspaudžia. Užlipdžiusios žiedadulkėmis du trečdalius korio akutės, bitės jų viršų užpila medumi, užlipdo vašku ir palieka subręsti. Vykstant fermentacijai, maždaug per dvi savaites iš žiedadulkių susiformuoja bičių duona.

Sudėtis: bičių duona vienintelis žinomas natūralus maistas, kuriame yra visų būtinų maistinių medžiagų, reikalingų sveiko žmogaus organizmui. Ją sudaro apie 20 proc. baltymų, apie 24-34 proc. angliavandenių, iki 1,5 proc. lipidų. Kaloringumu bičių duona prilygsta augalinės kilmės maisto produktams – miltams, ryžiams, žirniams.

Bičių duonos sudėtyje yra daug įvairių mineralų, geležies, kobalto, fosforo ir kalcio, amino rūgštys sudaro apie 15 proc. sausųjų medžiagų. Joje gausu vitaminų B, K, E, D ir C, daug vitamino P (rutino), provitamino A (karoteno).

Poveikis: bičių duonos poveikis žmogaus organizmui yra tikrai didžiulis, todėl ją patariama vartoti norint sustiprinti imuninę sistemą, sveikstant po ligų, operacijų, esant vitaminų ir mineralų trūkumui. Bičių duona rekomenduojama sergantiesiems mažakraujyste, hepatitu, cukriniu diabetu, turintiems virškinamojo trakto sutrikimų, ar nusilpus organizmui.

Vartojimas: vartojant bičių duoną, ją galima kramtyti vieną, maišyti su vandeniu (1 valgomasis šaukštas pusei stiklinės vandens) ar medumi, įberti į jogurtą arba paskaninti kokią nors košę, varškę ir pan.

Profilaktiškai suaugusiam rekomenduojama kasdien suvalgyti po vieną – du valgomuosius šaukštus, vaikui po vieną arbatinį šaukštelį bičių duonos. Pavartojus vieną mėnesį, daryti savaitės pertrauką.

Laikymas: bičių duona nereikalauja ypatingų laikymo sąlygų, tačiau geriausia ją laikyti vėsesnėje vietoje, sandarioje taroje, taip ji nepraras skonio ir konsistencijos.

Kaina:
100 g – 4,50 eur.
1 kg – 40 eur.

4,50 € /g
Minimalus šios prekės užsakymo kiekis yra 100.
Neries g. 6, Lapelės, 19195
1003126204
Vytautas Gaidelis
+37062270369
Pristatymo informacija
į Vilnių ir Širvintas pristatome nomokamai, taip pat jums pristatymas nekainuos jei užsakysite daugiau nei 3 kg medaus
Pristatymo būdai:
  • Omniva paštomatai - 3.00 €. Nemokamas pristatymas nuo: 18.00 €
  • Atsiėmimas vietoje - 0.00 €.
  • Pristatymas į namus - 0.00 €.
Loading...