

Sudėtis: ekologiškų pluoštinių kanapių lapai ir žiedai 55 proc, ekologiškas raudonėlis 45 proc.
Grynasis kiekis: 20 g
Puikus kanapės ir raudonėlio duetas Jūsų puodelyje.
Išskirtinio skonio, puikios kokybės, skani arbata. Tai ko reikia jaukiems pasibuvimams, peršalus ir virusams užpuolus.
Ekologiškos pluoštinės kanapės arbatai užaugintos iš ES sertifikuotų ekologiškų pluoštinių kanapių sėklų. Skinta ir pakuota rankomis.
Raudonėlis – iš Pilnų namų bendruomenės vaistažolių ūkio (maisto tvarkymo subjektų sąraše atpažinimo Nr. 380000571). Ekologišką jų produkciją taip pat sertifikuoja VšĮ "Ekoagros".
Kanapių žiedai ir lapai bei raudonėlis turi panašių naudingų savybių.
Nors įprastai raudonėlis naudojamas patiekalams gardinti, tačiau net ir nedidelis šios prieskoninės žolelės kiekis turi daug svarbių maistinių medžiagų. Moksliniai tyrimai atskleidė įspūdingas raudonėlio savybes sveikatai – nuo kovos prieš bakterijas ir uždegimo sumažinimo.
Kuo naudingas raudonėlis?
RAUDONĖLYJE GAUSU ANTIOKSIDANTŲ (ypač daug karvakrolio ir timolio) – junginių, padedančių organizmui apsisaugoti nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Laisvųjų radikalų padidėjimas siejamas su lėtinėmis ligomis. Raudonėlyje gausu antioksidantų ir kitų junginių, kurie, remiantis laboratoriniais tyrimais, gali sumažinti vėžinių ląstelių augimą.
RAUDONĖLIS GALI PADĖTI KOVOTI SU BAKTERIJOMIS ir VIRUSAIS. Laboratoriniais tyrimais nustatyta, kad raudonėlis yra efektyvus kovoje prieš 23 skirtingas bakterijos rūšis. Tiesa, tam reikalinga vartoti didelius kiekius.
Radome tyrimą, kad karvakrolis sustabdė Noro virusą – virusinę infekciją, kuri sukelia viduriavimą, pykinimą ir pilvo skausmą. (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24779581/)
RAUDONĖLIS GALI SUMAŽINTI UŽDEGIMĄ
Raudonėlis ir jame esantys antioksidantai gali padėti neutralizuoti laisvuosius radikalus bei atitinkamai sumažinti uždegimą. Raudonėlyje esantis karvakrolis turi antiuždegiminių savybių. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8862535/
Naudojimas: žiupsnį arbatžolių mišinio užpilti 80 C. virintu vandeniu, palaikyti 3-5 minutes ir gerti.
Kilmės šalis: Lietuva
Ūkininkas G. Žebelys, Kelmynės k. 2, Mažonų sen. Tauragės r.
Šaltiniai: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/
Klientai, kurie pirko šią prekę taip pat pirko: