Gluosninių kreivabudžių – Oyster Mushroom – Paruošta pakuotė auginimui namuose

GRYBŲ AUGINIMO RINKINYS

Gluosninė kreivabudė yra puikus sprendimas grybų mėgėjams, norintiems mėgautis šviežiais ir aromatingais grybais neišėjus iš namų.
Gluosninių kreivabudžių auginimo namuose pranašumai visų pirma yra jų auginimo paprastumas ir patogumas. Dėl specialiai paruošto rinkinio, kuriame yra viskas, kas reikalinga grybų augimui, gausiu derliumi galės džiaugtis net ir neturintys grybavimo patirties.
Be to, gluosninės kreivabudės yra baltymų, vitaminų ir mineralų šaltinis. Šie grybai taip pat turi daug naudingų savybių, įskaitant: jie palaiko organizmo imunitetą, reguliuoja cholesterolio kiekį ir saugo nuo infarkto.
Namuose augindami gluosnines kreivabudes galite būti tikri, kad grybai yra švieži, juose nėra chemikalų ir pesticidų, todėl jie yra sveikesnis pasirinkimas nei parduodami parduotuvėse. Be to, grybų auginimas yra puiki atsipalaidavimo forma ir veikla, kuri suteikia pasitenkinimą ir džiaugsmą stebint, kaip auga jūsų maistas.

Auginimo instrukcijos

  1. Nuplėškite pakuotės dangtelį, kur pakuotės priekyje yra įpjovimai. Ant plastikinės plėvelės padarykite įpjovimą X formos angos dydžio. Būkite atsargūs, kad nepažeistumėte grybienos.
  2. Dėžutę pastatykite ant palangės, stalviršio ar lentynos toliau nuo šilumos šaltinių ir tiesioginių saulės spindulių (gali tikti ir rūsys ar garažas su langu). Vietoje, kurioje yra šviesos ir grynas oras. Kambarį, kuriame auga grybai, vėdinkite bent kartą per dieną. Gluosninėm kreivabudėm tinkama temperatūra yra nuo 7 °C – 22 °C.
  3. Naudokite purškimo buteliuką ir supurkškite grybieną X pjūvio vietoje (kelis kartus po kiekviena perpjautos plėvelės dalimi). Kartokite šį procesą 2–3 kartus per dieną ir maždaug po 1-2 savaitės pamatysite mažus grybus.
  4. Dar po 5-7 dienų grybai bus paruošti derliui – tai atpažinsite iš jų išvaizdos (didelės, atviros kepurėlės, švelniai išlenktais, bet nenulaužtais kraštais). Tuo metu nuo substrato švelniai nusukite visą grybų kekę.
  5. Nuėmę grybų derlių, dėžutę pastatykite tamsioje ir vėsioje vietoje apie 7-10 dienų. Tada išimkite grybieną iš dėžutės ir pamirkykite per naktį dideliame puode su šaltu vandeniu, įpjautąja puse žemyn. Nereikia mirkyti grybienos, jei matote, kad ji dar yra pakankamai drėgna. Tada pakartokite procesą nuo 3 veiksmo.

Norint pasiekti geriausią derlių, grybus rekomenduojama auginti netrukus po jų gavimo. Iš šio rinkinio galite tikėtis gauti 1–3 grybų derlius (priklausomai nuo auginimo sąlygų), o pirmasis derlius bus nemažesnis nei 200–500 g, o vėlesni 20–60 % ankstesnio derliaus.

Panaudotas substratas gali būti naudojamas kaip trąša augalams arba kompostuoti.

 

19,99 € /vnt
Lizdeikos gatvė 27-1, Vilnius, Vilniaus m. sav., 10101
LT100011882715
Jonas Matiukas
+37067635779
Pristatymo informacija
Pristatymo būdai:
  • LP Express paštomatai - 3.49 €.
  • Venipak paštomatai - 2.99 €.
  • Venipak kurjeris - 5.99 €.
Loading...