

Melsvauogės (#Haskap Berry #Lonicera caeruleaL) pasižymi priešvėžiniu, priešuždegiminiu ir antioksidaciniu poveikiu – svarbūs veiksniai gerinant sveikatą. Šios savybės atsiranda dėl įvairaus fitochemikalų kiekio sausmedžių uogose su didelėmis fito junginių, daugiausia hidroksicinamono rūgščių, hidroksibenzenkarboksi rūgšties, flavanolių, flavonų, izoflavonų, flavonolių, flavanonų ir antocianinų, koncentracijos uogose, tačiau taip pat iridoidų, kurių išskirtinis kiekis yra uogose.
Šviežios, šaldytos ir džiovintos sausmedžio uogos vartojamos sergant skorbutu, avitaminozėmis. Jos stiprina organizmą, gerina kepenų ir skrandžio veiklą, jomis gydomos kai kurios odos ir akių ligos. Uogos taip pat naudojamos sudarant dietas aterosklerozės, hipertoninės, skrandžio ir žarnyno ligų profilaktikai ir gydyti.