Ekologiškai auginti grybai shiitake (Valgomasis Dantenis), 300 g

Šitake grybai ant medienos auginami tvariai šalia Klaipėdos nenaudojant genetiškai modifikuotų kultūrų, pesticidų ar trąšų.

 

Shiitake grybai yra mėsingos tekstūros, subtilaus gurmaniško umamio skonio. Aromatas pasklinda juos gaminant. 

Valgomasis dantenis - geras baltymų šaltinis, turi įvairių maistingų medžiagų, įskaitant vitaminus, mineralus ir bioaktyvius junginius:

·        Baltymai: Shiitake grybuose yra pakankamai baltymų, kurie yra būtini audinių atstatymui ir kitoms organizmo funkcijoms.

·        Vitaminai: gausus vitamino D kiekis, turi vitamino B, įskaitant niaciną (vitaminas B3), folatą (vitaminas B9) ir pantoteno rūgštį (vitaminas B5).

·        Mineralai: Shiitake grybai turi mineralų, įskaitant geležį, varį, mangą, fosforą ir seleną. Šie mineralai yra svarbūs įvairioms organizmo funkcijoms ir maisto medžiagų apykaitai.

·        Šiitake grybuose yra gliukano, bioaktyvaus junginio, kuris gali turėti naudingą poveikį imuninei sistemai.

·        Antioksidantai: Šie grybai taip pat turi antioksidantų, įskaitant ergosterolą ir eritadeniną, kurie gali padėti apsaugoti organizmą nuo laisvųjų radikalų žalos ir padėti kovoti su uždegimu.

 

Šiitake grybai turi mažai drėgmės, todėl jie yra lengvi.

 

Valgomojo dantenio grybai gali būti naudojami įvairiems patiekalams gaminti. Jie gali būti valgomi virti, kepti, troškinti ar marinuoti.

 

Shiitake grybai turi mažai kalorijų ir riebalų, todėl jie gali būti naudingi tiems, kurie stengiasi palaikyti sveiką kūno masę. Tinka veganams.

 

Šviežius grybus galima laikyti šaldytuve iki savaitės uždarytame maišelyje arba indelyje su dangteliu, kad jie išliktų švieži.

 

Ruošiant Shiitake grybus, reikia nupjauti kotelius, nes jie - sumedėję, juos geriau panaudoti verdant daržovių sultinį.

 

Kaip šaldyti shiitake grybus:

1.      Nuvalyk grybus: Švelniai nuvalyk purvą ar nešvarumus drėgnu rankšluosčiu. Nenaudok per daug vandens, kad grybai nesugertų drėgmės.

2.      Termiškai apdorok (blanširuok): Rekomenduojama trumpai apvirti (blanširuoti) shiitake grybus, kad jie išlaikytų savo tekstūrą ir skonį šaldymo metu. Virimo laikas – apie 2-3 minutes. Po to greitai perpilk šaltu vandeniu, kad sustabdytum virimo procesą.

3.      Nusausink: Gerai nusausink apvirtus grybus popieriniu rankšluosčiu arba padėkle.

4.      Pakuok: Grybus sudėk į šaldymui skirtus sandarius maišelius arba indelius. Rekomenduojama pakuoti mažomis porcijomis, kad vėliau būtų patogu išimti tiek, kiek reikia.

5.      Šaldyk: Sudėk grybus į šaldiklį. Jie gali būti laikomi apie 6 mėnesius, neprarandant kokybės.

Naudojimas po šaldymo:

Kai nori naudoti šaldytus shiitake grybus, jų nereikia atšildyti – gali iškart dėti juos į troškinius, sriubas ar kepti. Šaldant grybai šiek tiek suminkštėja, tačiau skonis išlieka puikus.

Tai puikus būdas prailginti jų galiojimo laiką, jei turi didesnį kiekį! 🍄❄️

 

Svarbu pažymėti, kad Valgomojo dantenio grybai gali sukelti alerginę reakciją kai kuriems žmonėms. Jei vartojate kokių nors vaistų, prieš vartodami šiuos grybus pasitarkite su savo gydytoju.

9,00 € /vnt
Paskutinė prekė
Stančiai, Klaipėdos r. sav., Lithuania, 96338
ne PVM mokėtojas
Deividas Rumbutis
+37069077707
Pristatymo informacija
Nuolatinė prekybos vieta Stančiuose (vos minutė kelio nuo Palangos plento (A13) Kretingos link arba 4 km nuo Klaipėdos, 55.804068, 21.148870), Klaipėdos r., tačiau atvežame į Klaipėdą, Palangą ir į Šventąją. Kiti pristatymo būdai derinami asmeniškai telefonu +370 690 77 707.
Pristatymo būdai:
  • Atsiėmimas vietoje - 0.00 €.
  • Pristatymas į namus - 12.00 €.
  • Venipak paštomatai - 8.00 €.
  • Omniva paštomatai - 8.00 €.

Kiti produktai iš

Loading...